2009/12/30

Waterfall Gardens



Kivételesen nem én ajanlottam ezt a programot, hanem Feri találta a Lonely-ban. Heredia-tól egyáltalan nincs messze, kb egy órás az út. Nekünk kicsit több volt, mert mi útközben rejtettünk egy ládát, és találtunk is egyet a francia étterem közelében, ahol csupa finmságot árulnak az európai konyhára kiéhezetteknek: pl töpörtő zsír, iesített sertés és nyúl máj, helyben sütött kenyér, lekvár.

Az utolsó szakasz (kb 12 km) kissé rossz minőségű, mert szélesítik az utat, így csak egy vékony sáv az, ami az eredeti az út, a többi pedig kivájt földút. De azért a Törpilla is simán megbírkozott vele, csak úgy nézett ki utána, mintha egyenesen a rallyról jöttünk volna vele, annyira sáros lett szegénykém.

Aki többet szeretne tudni erről a parkról, az itt nézheti meg az angol nyelvű leírást:

http://www.waterfallgardens.com/

Ez a park valami csoda folytán magán kézben van, egy hotel üzemelteti, hasonló felépítésű mint a Los Lagos Hotel az Arenálnál, csak sokkal tovább fejlesztett. A béka és pillangófarm mellett még otthont ad a kolibrik, papagájok, tukánok, kígyók, majomok, és tigriseknek is. Csak ezek megcsodálása és lefényképezése 2 órát vett igénybe. A papgájok itt sem nyerték el a tetszésünket igazán, de a tukánok itt is barátságosan viselkedtek, sőt a bátrabbak még kézből is etethették őket. Természetesen szivem szerelme még mindig a kolibri, e pehely könnyű kismadár szépségével még mindig nem tudok betelni. A pillangó már unalmas volt, mert ugyanazok a példányok repkedtek a szabadban is, így inkább csak sajnáltuk a bezárt társukat. A majmok sem okoztak nagy meglepetést, hiszen Manuel Antonion kivételezett helyzetben voltak, és természetes közegükben fotózhattuk őket. A békák itt annyira elbújtak, hogy csak egyetlen egy példányt fedeztünk fel szabadon, míg a többit csak akváriumban vagy ebihalként láttunk. A kígyók nekem nem tetszettek, de volt közöttük pár érdekes mintázatú, érdemes megnézni majd a fotókat.





A park maga sokkal nagyobb volt, és több kilóméteren keresztül is lehetne benne kirándulni, ha a januári földrengés nem rombolta volna szét. Fél évbe telt, hogy újra használható állapotban legyen, és az 5 vízesésből csak 2 látható jelenleg. Persze még így is megéri az árát, sőt ha valakinek van ideje, akkor egy éjszakát is érdemes maradni, hiszen a Poás vulkén tövében van. Ez az első hotel, ahol a Feri életében először még a mosdót is lefényképezte.

A képek önmagukért beszélnek, KLIKK.






1 comment:

  1. tukán, tukán, tukáááááááááááááán!:) - de a cicamica sem kutya!!!!!!!!!!!!!:))))))))

    ReplyDelete