2009/12/06

Boldog Mikulást!

Amikor ezt olvassátok, akkor mi a program tervezete alapján valoszínűleg az Arenál környékén lógatjuk majd a lábunkat a meleg termál vízben, vagy pedig valamelyik vízesést/függőhidat látogatjuk éppen. Ezért ez egy előre időzített bejegyzés, melyben mindenkinek BOLDOG MIKULÁS-t kívánunk!




A képen látható télapó az irodaház mellett készült, ahol dolgozom. Szerintem tök vicces a hatalmas télapó a pálmafa tövében.

És ha már itt tartunk, akkor megjegyezném, hogy nem, itt nem ünneplik a Mikulást December 6-án. Míg a mi ünnepünk a régi, eredeti hagyományt követi, mely szerint egy szegény embernek három lánya volt, akiket nem tudott férjhez adni megfelelő hozomány hiányában. ĺgy a hajadonok maradtak volna, és prostitúcióra kényszerültek volna. Miklós myrai püspök elhatározta, hogy titokban segít rajtuk, ezért három egymást követő évben (vagy nap) az éj leple alatt 1-1 arannyal töltött zsákott hagyott az ablakuk alatt. A harmadik alkalommal megleste az apa az adakozót, hogy megköszönje neki az ajándékokat de Miklós püspök csak annyit válaszolt, hogy Istennek tartoznak köszönettel.

Costa Rica ebben az esetben is az angol típusú formáját követi az ünnepnek, miszerint a Télapó december 24-én helyezi a fa alá az ajándékokat, amit 25-én reggel bontanak ki.

1 comment: