2009/11/02

Az első elrejtett geoládánk!!!


Hogy a Miki szavaival éljek (amasfelevesnyar szerzője) szööööööörfööööös. Na tőlem nem kaptok szörfös bejegyzést, viszont geocachingest igen. Úgyhogy, akit nem érdekel a geocaching, az most hagyja abba ennek a bejegyzésnek az olvasását, és majd térjen vissza holnap.


Idén nyáron kattantam rá a geocachingre, Ferinek köszönhetően. A játék lényege a következő: a mai csúcstechnológia eszközeivel (GPS, internet) kincset keresel egy megadott, pontos koordináta és leírás alapján, miközben kimozdulsz otthonról és kirándulsz a szabadban. A konkrét helynek mindig valami természeti látnivalóhoz vagy városi érdekességhez kell kötődnie.



Mottója egy kérés:

Ne vigyél el semmit, csak a fotóidat;
ne hagyj ott semmit, csak a lábnyomodat;
ne ölj meg semmit, csak az idődet!


Csak összehasonlításképpen: Magyarországon közel 2600 bejelntett láda van, míg Costa Ricán jelenleg 57. Ez nem azt jelenti, hogy Magyarországon több a látnivaló, csak ott sokkal elterjedtebb ez a játék, mint itt. További lényegbeli különbség, hogy a számadatok alapján csak 50 megtalált (és bejelentett) láda után válhatsz rejtővé, míg itt nincs ilyen jellegű korlátozás.



Nekem 10 sikeres megtalálásom van (6 Magyarországon és 4 itt), de az érdeklődés hiánya végett, itt bárki rejtővé válhat. Tole-val ki is néztük az első megfelelő helyszínt, a munkahelyünktől gyalog körübelül 3 percre lévő La Sabana nevű parkot, amit leginkább a Margitszigethez tudnék hasonlítani. A képeket feltöltöttem, KATT IDE.


A választás több okból esett erre a helyre:


1 A közelben még nem volt geoláda (ki hitte volna, az 57 ládából kb 6-8 van csak a fővárosban)
2 A park San José egyik attrakciója
3 Könnyű fent tartani, látogatni


Már jóvá is hagyták a ládánkat, és felkerült a geocachinges oldalra, ami ITT LÁTHATÓ.


A ládánk a bálna középső bordájában lett elrejtve. Egy filmes tégelyt használtunk: egy log papír, egy 20 éve forgalmon kívül helyezett 5 coloneses papírpénz, és egy geocoin található benne.
Kalandra fel! Ki lesz az első, szerencsés megtaláló? Még az is lehet, hogy a mesterem, akitől tanultam?


1 comment:

  1. grat!!!!!!!!!:)))))))))))
    nagyon szeretném megtalálni!!!!!!!!!!

    ReplyDelete