2009/11/04

Be the change you want to see in the world

"Tedd meg a változást, amit a világban látni szeretnél".

Minden nagy változáshoz sok kis lépést kell megtenni, legyen az bármi: politika, környezetvédelem vagy társos kapcsolat. Csak is rajtunk múlik, hogy ezt a változást mikor kezdjük el. Sosem késő az álmainkért harcolni, mert jobb ma megpróbálni, mint holnap rájönni, hogy elvesztegettük az életünket.

Amióta tudom és érzem, hogy itt tartózkodásom időzített bombaként ketyeg előttem, azóta jobban élvezem itt létem minden pillanatát, mint előtte bármikor. Jobb úgy élni minden percet, mintha az utolsó volna, mert ki tudja mikor lesz újra lehetőségünk megtenni azt, amit oly annyira szerettünk volna.

A pozitív változáshoz szükségünk van a negatív dolgokon való javításhoz is. Éppen ezért hínvnám fel a figyelmeteket a Visszajelzés napjára, 11-dik hó 11-ére.

Zsombit idézném:

"Ezen a napon az a feladatunk, hogy egy szerettünknek adjunk egy visszajelzést egy olyan tulajdonságáról, amit nehezen viselünk, vagy amin szerintünk változtatnia kellene. Figyelem, számunkra közömbös kollégáknak nem ér! Kizárólag szerelmünk, jó barátaink, testvéreink, szüleink vagy gyermekeink közül választhatunk egy (vagy több) olyan személyt, akinek ezen a napon segítünk hogy jövő ilyenkorra jobb ember legyen. A visszajelzés legyen nagyon világos, lényegre törő, nem személyeskedő, nem kioktató jellegű. Az első alkalom néhányaknak biztos nem megy majd egyszerűen, akár a visszajelzést adó, akár a befogadó részen ülnek. De őszintén hiszem, hogy a világ másnap egy jobb hely lesz, mint előtte."

A teljes cikket ITT TALÁLJÁTOK!


Hajrá!!! Mindenki készüljön a Visszajelzés napjára!!!


(Találos kérdés: E bejegyzés címe mikor és hol hangzott el? Legalább egy aktív olvasóm biztos hogy tudja a helyes választ!)

3 comments:

  1. passssssssssszzzzzzzzzzzzzzz...:(

    ReplyDelete
  2. Be the change you want to see in the world: Ghandi mondta, Tőle ez a legeslegeslegkedvencebb idézetem!

    Nagyon sokáig ez volt a weboldalam kezdőlapján kiírva... örülök, hogy mások is észreveszik mennyire szupersztár ez a mondat :)

    Viszont most már kíváncsivá tettél: mikor mondta?

    ReplyDelete
  3. Igen, az idezet Mohandas Karamchand Gandhi-tol szarmazik, elt 1869-1948-ig, nem tudom mikor pattant ki fejebol ez a mesteri aranykopes (ami nekem is a kedvencem). Jo megoldasnak meg elfogadtam volna a mikor es hol kerdesre azt a valaszt is, hogy: Prison Break (Szokesben) utolso epiozod, Michael Scofield sirjan lathato felirat. Balint, neked ezt tudnod kellett volna!!!!

    ReplyDelete