2010/03/31

Kozmikus erők

Kedvenc témám egyike: a jelek. A történet nem velem történt meg, de gondoltam megosztom veletek.

Egy Houstonban elő amerikai házaspar azt tervezte, hogy pár hónapon belül, amikor eljön a nyugdíj ideje, akkor majd Mexikóba költöznek, felszámolva mindenüket ott élik le életük hátra levő részét. Már hosszú ideje tervezgették ezt, minden apró részletet kidolgoztak, mégsem voltak biztosak a döntésük helyessége felől. Aggasztotta őket az ottani politikai-, gazdasági helyzet és az egyre romló közbiztonság is. Egy esős szombati napon elkezdtek böngészni az interneten, és ekkor, mint alternatív megoldás - számba vették Costa Ricát is.

Másnap, amikor a férj a megszokott útvonalon sétáltatta kutyáját, arra lett figyelmes, hogy az amúgy nagyon nyugodt ebe egyre izgatottabban szagol valamit, míg végül kiásott egy műanyag dobozt. Gazdája nem tudta mire vélni ezt, de mivel elég tisztának látszott első rénézésre, így kinyitotta. Ebben számára értktelennek tűnő apróságokra lelt, és egy napló szerű füzetet is talált, ami gondosan zacskóba volt tekerve, ez leginkább egy vendégkönyvre hasonlított.Gyorsan átlapozta, és meglepetten tapasztalta, hogy a legutolsó bejegyzés egy fantázia név volt, alatta két címmel: Athenas, Costa Rica és Houston, U.S.A. Nem tudta mire vélni a dolgkot, mert ez számára semmit sem jelentett, de rettentően fúrta az oldalát a véletlenek sorozata.

Kíváncsisága nem hagyta nyugodni, így hát haza vitte az ismeretlen eredetű dobozt, és elkezdett kutatni az interneten. Nem sokkal később két válaszra bukkant. Egy: a doboz nem más, mint egy geoláda, egy játék részét képzi, amit világszerte csak úgy ismernek, hogy: geocaching. A másik dolog, amit megtudott, hogy a fantázia név mögött igazi személyek állnak, még hozzá egy vele hasonló korú nyugdíjas évei felé közeledő pár. A webkereső az ő személyes blogukra irányítatta a kíváncsi férjet, mely arról szólt, hogy a szóban forgó pár egy éven belül végleg Costa Ricára fog költözni. Azonnal felvette velük kapcsolatot, és pár nappal később már egy houstoni kávéházban tárgyalták ki, hogy miért éppen Costa Rica. Mint később kiderült szinte ugyanabban a lakónegyedben lakik mindkét két házaspár, és a sors egy ilyen meglepő fordulattal hozta őket össze.

A döntés természetesen, mint minden esetben a mi kezünkben van, az univerzum csak az irányt tudja megmutatni nekünk.

Figyeljünk a jelekre, érdemes!



1 comment: