2010/03/02

Multi láda San Ramonban

Costa Rica első -és egyetlen- multiládáját szombaton találtuk meg egy tőlem kb. 50 km-re lévő San Ramon nevű városban.

Az első állomás a templommal szembeni téren lévő emlékmű volt. Itt le kellett olvasni az évszámot, és a megadott matematikai műveletek elvégzése után kaptuk meg a második állomás koordinátáit.


A második pontnál a templomkertben található síremléken lévő évszám adta a segítséget a harmadik ponthoz. Itt is volt egy nemzeti jelképnek számító carreta (szekér), ahol tök jó képek készültek.


A harmadik pontnál szívtunk egy kicsit, mert bár nem volt messze, a GPS mégis a legmeredekebb utcán hajtott minket át gyalog a déli melegben, ráadásul egy temetői síremléket kellett megkeresni, és először a temető falához vitt minket, így kerülhettünk egy nagyot a bejárat felé. Egy híres költőnek állított emlékműn szerepelő évszám adta a segítséget a negyedik -és egyben utolsó- ponthoz.


Sokáig nem értettük, hogy mi lehet az a hely, ami hétfőtől-péntekig 8-12 és 2-6 között, illetve szombaton 8-12-ig látogatható, de nem kell belépőt fizetni. Nagy volt a meglepetés amikor a rejtő ügyvédi irodájánál találtuk magunkat. A leírásban az szerepelt, hogy mágneses, de a képen egy hatalmas műanyag láda volt feltüntetve. Azon tanakodtunk, hogy akkor mégis mit kell keresni, amikor Alvaro üdvözölt bennünket. Behívott minket az irodájába (ezért volt így feltüntetve a nyitvatartás), itt volt a nagy láda. Ekkorát még nem is láttam, legalább fél méter hosszú ez a cső.


Kint, az ablaknál van elhelyezve a mágneses nanó, arra az esetre, hogy ha valaki akkor járna arra, amikor ő nincs ott. Nagyon ötletesnek tartottam a rejtést, és remekül ki volt dolgozva mind a 4 állomás. Csak azt sajnáltam, hogy nem vittem magammal egyik utazóbogarat sem, mert ennél biztonságosabb ládát keresve sem lelnénk. Annak is örültem, hogy Alvarot személyesen megismertük, mert így már csak Reynaldo hiányzik a körből, és akkor elmondhatnám, hogy az összes helyi kessingelőt személyesen is ismerem.

1 comment: