2010/03/28

Jaco beach

Patriciával mentem geocachingelni a legközelebbi tengerparthoz. Nála találkoztunk, mert ő kb. az út egy harmadánál lakik. A garázsában hagytam az én kocsimat, és az ő terepjárókával mentünk tovább, mert az jobban megfelel a terepnek.

Az új autópálya nagyon szupi, tényleg secc perc alatt le lehet érni, nincs szerpentin, se kátyú, szinte nyílegyenes út vezet!

Az első ládáról tudtuk, hogy nagy valószínűség szerint majd pótolnunk kell, így is tettünk. Amikor a kövek alatt kotorásztunk egy skorpióra leltem! Hát nem édi?


Miután lefotóztuk, és azon tanakodtunk, hogy hova rejtsük a pótol ládát, huss, a skorpió már befúrta magát a homokba, vagy elnyelte a föld. Jó hír, hogy többet nem találkoztunk vele.

Egy műanyag kávés dobozt töltöttem fel ajándékkal, és a parttól kb. fél méterre lévő sziklaüregbe helyeztük el kövekkel takarva (nem, nem ott találtuk a skorpiót, az a homokban volt egy kő alatt, nem a szikla üregben.)


A második kiszemelt láda szintén pótlásra szorult. Itt segítségnek az volt megadva, hogy egy szúrós szárú kidőlt fánál van. Hát nem tudom, ti már láttatok ekkora tüskéket? Mert én még nem...



Hosszas töprengés és a leírás sokszori elolvasása után ezt is elrejtettük, oda ahova szerintünk az eredetinek lennie kellett.

A harmadik ládát mi már kerestük egyszer a Ferivel, de a gaz úgy benőtt, hogy megközelíthetetlenné vált és a rejtőnek pótolna kellett. Persze váltig állította, hogy a koordináta nem változott, annak ellenére hogy az továbbra is a susnyákos felé mutatott. Annyit adott meg segítségként, hogy az útról látszik. Ennek függvényében mi egy jó 15 méteres szakaszon a szemünket kinéztük, már majdnem feladtuk, míg fél óra után végül a Patricia bökte ki (ekkor már nekem a szemem is kifolyt). És lám-lám, tényleg szabad szemmel látható az út mentén szorosan, csak éppen teljesen beleolvad a környezetébe...


Egy negyedik helyet is kiszemeltünk, ugyanaz a rejtő, de a GPS csak egy úton volt hajlandó minket oda vinni, több mint 6 km-t rázkódtunk a föld úton, és a GPS minden áron azon erősködött, hogy mi hajtsunk be jobbra egy magán területre. Hiába mentünk másfelé, ő addig erősködött, míg árkon bokron át ugyan oda vitt. Olyan hülyén tervezte meg az utat, hogy egy 6 km-es kerülővel akart egy U fordulattal oda vezetni minket. Legviccesebb, hogy mind a 3 GPS ami nálunk volt egyet értett ebben... Összeesküdtek!!!!

Nem volt más választásunk, mint haza jönni, mert már sötétedett. Azért egy naplementés kép még belefért!




2 comments:

  1. van még olyan láda, ami beteg volt, és nem gyógyítottad meg?:)

    ReplyDelete
  2. Még akad, de most már nem sok van :)

    ReplyDelete