2010/02/09

Carreta de Sarchí


Ugye nem gondoltátok, hogy az előző hétvégén nem pottyantottam ládát? Ekkora csalódást igazán nem szeretnék senkinek sem okozni! Kikérem magamnak! Igen is rejtettünk egyet, szám szerint a tizenegyediket.

Na és hová? Nos Zarcero és Grecia között van egy kisváros, amit Sarchínak hívnak. Ez a hangulatos városka a fából készített kiváló kézműves termékeiről híres, de ezek között is a szines, dekoratív szekereiről, amit már több, mint egy évszázada gyártanak itt.

Costa Rica nemzeti jelképe ez a szekér, amit itt csak "carreta"-nak neveznek. Kulcsfontosságú szerepet játszik az ország történelmében, hiszen ebben szállították a kávét a közeli és távoli városokba. Nem csak elegánsan faragott, de igen fényes és változatos szinekben pompáznak. A legnagyobb és legrégibb szekérgyár is Sarchíban található, ami 1902-ben épült.




A világ legnagyobb szekere: egy szines "carreta" Sarchí templomának északi sarkában áll a parkban. 2006-ban építették, hogy a város neve bekerüljön a Guiness Rekordok könyvébe. Mondanom sem kell, hogy sikerrel jártak.

A mi nanonk a város egyik hídjának a belső felén van elrejtve. Ha jól megnézitek a képeket, akkor még a hidat a "carreta" szineire festették. Nekem nagyon tetszett ez az ötlet, teljesen feldobta a város hangulatát.

No comments:

Post a Comment