2010/07/11

VB győztes

Amikor a ticók megtudták, hogy Uruguay a 4 közé jutott, akkor rögtön mondták, hogy ŐK a VB dobogó-várományos miatt nem jutottak ki!!!

Nagy meglepetés volt, hogy Brazília és Argentína is ideje korán kiesett, az meg aztán pláne, hogy a németek hagyták elúszni a világbajnoki címet.

Az egyik nagy favorit: Spanyolország viszont végigjutott.

Igazából nekem tárgytalan volt hogy ki nyer, de annak örülök, hogy újra európai csapat nyerte a kupát! Gratulálok a résztvevőknek!

Megragadnám az alkalmat, hogy megemlítsem, hogy itt hogy zajlik egy meccs közvetítés:1. Úgy hadar a bemondó, hogy még a legunalmasabb kirúgás is úgy hangzik, mintha éppen hárman lennének gólhelyzetben.
2. Éppen ezért pattanásig feszült idegekkel mered mindenki a tévére, és ugrásra kész helyzetben vannak, hogy amikor a bemondó 3 percig ordít teli tüdőből, hogy: góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó
óóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól, akkor egy emberként ugranak a magasba és ujjonganak/szitkozódnak annak függvényében, hogy a kedvenc csapat vagy az ellenfél rúgta be a gólt.
3. B verzió, hogy azt üvölti, hogy góóóóllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll.

Ez főleg személytől függ, de én arra a következtetésre jutottam, hogy ezt inkább akkor használják, amikor az ellenfél csapata rúgta be a gólt. Főleg a Costa Ricás meccseken lehet hallani, amikor nem ők vezetnek. De azért annyi tartás van bennünk, hogy mindkét esetben 3 percig nyomják teli tüdőből.

Egy biztos, akármilyen unalmas is egy mérkőzés, a közvetítésen nem lehet elaludni. Bár állítólag ami itt van, az még az enyhe változata a dél-amerikainak. Hát azt már el sem tudom képzelni, hogy a többi milyen lehet.

Ízelítőnek itt van néhány nagyon jó példa rá:

Az első hosszabb, de teli van góllal. Ha valaki felfigyelt arra, hogy többször említi a "Taco Bell-t" az nem véletlen, az egyik fő támogatójuk.

A második rövidebb, és szerintem az akcentus alapján nem is costa rica-i, de aki másodszorra szól bele, az biztos, hogy nem az, talán argentin lehet... A góllövő Alvaro Saborio-val pedig már többször találkoztam személyesen is, amikor még az akkori Miss Costa Ricával járt.

Ezt a videót pedig a himnusz miatt is érdemes megnézni, olyan vidám! Úgy őrjöngtek a stadionban, hogy a riporternek az az érzése támadt, hogy földrengés van! Tök jó, ahogy mondja, hogy amorrrrrrr, carrrrrrrino, rrrrrrrrespecto (szeretet, kedvesség és tisztelet) az 56dik másodpercnél. Meg persze, azt hogy Costa Rrrrriiiiica. És a hetedik percben az ajjjajajajajajajajjjjjjajajajajjajajjajajaj. :)


A videókat nézve sajnálom, hogy nem jutottak ki a ticók. Tudnak játszani, amikor akarnak...

3 comments:

  1. ez aztán szurkolás a javából! gyönyörűen ropogtatják az "r" betűket, de az "sz" hangjuk is gyönyörű! érdekesen mondják be a gólt, először csak simán kimondja, és másodszorra tartja ki hosszan - volt, amikor pedig úgy mondták, hogy góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóllllllllllllllllll!!!!!! itt tényleg élmény egy focimeccs! érdemes nézni!

    ReplyDelete
  2. akkor is ilyen lelekesen közvetítenek, ha nem CR-i csapat játszik?

    ReplyDelete