2010/04/08

Gyere és segítsd a teknősöket te is!

Pénteken szabin leszek, és három napot töltök majd a teknősökkel Tortugeron. Itt lehet jelentkezni, akit érdekel a program:

http://www.tortugasleatherbacks.com/

A lényege az, hogy 3 vagy 5 napot tölthetsz Tortugeron egy csoporttal (kb. 8-10 fő), akik megmutatják, hogy mit lehet tenni a teknősök megmentésének érdekében, amelynek te is részese lehetsz. Ezek a hatalmas állatok este jönnek a partra tojást rakni, ezért este 8-kor és éjfélkor kell ott tevékenykedned, míg napközben kirándulhatsz (a parton, az erdőben, a csatornák körül), szemetet szedhetsz és teknősözhetsz.

Állítólag Tortugero olyan mint Velence -mármint a csatornák szempontjából- így itt mindenki csónakkal jár kocsi helyett. Úgy döntöttem, hogy egy ilyen Isten háta mögötti helyre nem viszem az ipodomat, úgyhogy az elkövetkezendő 3 napban nem leszek internet közelben. Hétfőn is szabin leszek, mert nem tudom mennyire lesz megterhelő ez a hétvége.

Jó hír, hogy az új Kodak fényképezőgépem már kedden megérkezett, így mind a kettőt viszem, és amíg bírja a régi, addig poros, homokos helyen azzal fotózok majd. Rendeltem egy vízálló tartót is hozzá (ami még nem érkezett meg), remélhetőleg így ez a gép majd hosszabb életű lesz, és nem megy bele se homok, se piszok, se semmi ami kárt tudna tenni benne.

Kalandra fel!

4 comments:

  1. engem érdekelne, szeretnék rá jelentkezni - kár, hogy az oda-vissza utat nem fizetik... érezd nagyon jól magad!!!!!!!!! várjuk a képeket!!!!!!

    ReplyDelete
  2. VIgyazz a Karib tenger kalozaival:)

    ReplyDelete
  3. szerintem vigyázzanak a kalózok!:)

    ReplyDelete