2010/08/24

Pocho, a krokodil




Megvan a következő látnivaló a listámon! Pocho, a krokodil és gazdája Shedden, a Tico Tarzan.

Ez a különleges történet egy barátságról szól, ami egy ember és egy korokodil között alakult ki majdnem 20 évvel ezelőtt. Pocho ekkor még "csak" két és fél méter hosszú volt, és alig 70 kg. Chito megsebesülve talált rá a folyóban halászás során, és elhatározta, hogy meggyógyítja. Hazavitte a halálán lévő krokodilt, 6 hónapon keresztül ápolta, etette hallal és csirkével, és még gyógyszert is adott neki. Mellette aludt minden éjjel, hogy Pocho érezhesse, hogy valaki szereti, és nem minden ember az ellensége. Amikor elérkezettnek látta az időt elvitte a közeli tóhoz és magára hagyta. De legnagyobb meglepetésére Pocho hazáig kísérte. Azóta is meg van győződve róla, hogy a korkodil a barátja akart lenni.


A családja legnagyobb megrökönyödésére elkezdett a krokodillal a vízben játszani, és még azt is megtanította neki, hogy utasításra behunnyja a szemét. Később észre vette, hogyha a nevén szólitja akkor a krokodil oda jön hozzá. Több mint egy évtizedig gyakorolt/játszott vele, mire kialakították azt a nem mindennapi showt, amiért túristák ezrei látogatnak a Limon melletti falucskába.


A bemutató során a halász a korkodil hasát vakargatja a vízben, és ölelgeti, összeérintik az orrukat a szárazföldön és kézből eteti hallal.

Pocho kb 52 éves lehet, 5.6 méter hosszú és 450 kg!

Aki szeretne erről többet olvasni, vagy jelentkezni nézőnek az itt teheti meg:



2 comments:

  1. megnéztem egy filmet a you tube-on - nagyon félelmetes, pont azt az ún. "halálos forgás"-t csináltatja vele, amivel a krokodilok elkapják a zsákmányt, majd leviszik a mélybe - ha addig nem halt meg az áldozat, akkor tuti megfullad...

    ReplyDelete
  2. Legyszi tedd kozze a linket, en is megszeretnem nezni! Koszi!

    ReplyDelete