Házi készítésű (Magyarországról származó) eper és barack lekvárral mennyei ebédet ettem! Persze közel sem volt olyan finom, mint amilyet anyukám csinál (ez kicsit száraz volt, és a lekvárhoz képest ízetlen), de azért ehető. Mai napig hiszek benne, hogy egy olyan strand színvonalú palacsintázó egy diáknegyedben kifizetődő üzlet lenne itt.
2010/04/25
Palacsinta
Ez az étel sem honos itt, többnyire az amerikai változatát ismerik, és azt árulják is minden formájában (porban, elkészítve, sziruppal, fagyival, gyümölccsel stb). Az a palacsinta, amit mi csinálunk nem rég jött be az országba. Néhány étteremben (leginkább olasz pizzériákban) szerepel desszertként, illetve egy két helyen lehet sós és édes változatban is kapni $8/darabja. Ha meg akarom lepni magam, akkor szoktam venni nutellás-epreset, néha besamell mártásos spenótosat is. Ha pedig nagyon-nagyon jóságos akarok lenni magammal, akkor szoktam sütni is. Igazából nem utálnám ennyire az elkészítését, ha nem kéne megfordítani és nem lenne időigényes. Kikísérleteztem egy számomra bevált módszert: fedőre vagy olajfröccsenés gátló rácsos fedőre (annak fogója is van, ezért praktikusabb) kell átcsúsztatni, és úgy megfordítani.
Labels:
kép,
mindennapok
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
mivel kinézetre tökéletes, az íze is csodás lehetett!:)
ReplyDeleteA látszat csal :) A tiedet nem lehet überelni!!!
ReplyDelete