2009/12/07

Arenál: Los Lagos Hotel

Feri csütörtökön a Cruz de Alejuelita részen kirándult, sikeresen megtalálta az első ládát (amit mi is), és a másodikat is 6 méter magasan (amit mi nem). Illetve a harmadik kereszthez is sikeresen felért.


Pénteken az Inbio parkban látogatott el.


http://www.inbio.ac.cr/es/default.html


Erről a kettőről majd a Feri mesél bővebben (remélhetőleg, lehet nyúzni).


Péntek délután "Good guys have good luck" (zsombi.com) elve alapján áramszünet miatt egy órával hamarabb elengedtek a munkából, így már este 8-ra az Arenál lábához értünk. A vezetést megosztottuk odafelé: a városban még én vezettem, a szerpentínes út pedig a Ferire hárult.

Ködös és tisztább útszakaszok váltakoztak, ahogy követtük a sokszor helytelenül kitett táblákat a célig. Tulajdonképpen egészen jól ki volt táblázva, csak azt nem értettük, hogy milyen okból kifolyólag helyezték ezeket a kereszteződés után, mert így a vezetőnek a szerencsére kellett hagyatkozni: ha a döntése után nem találkozott 1-2 km-en belül táblával, akkor minden kétséget kizáróan a rossz utat választotta. Az volt a legjobb, hogy a km kiírás hol csökkent, hol pedig nőtt egészen addig amíg meg nem érkeztünk. Valószínűleg a táblakészítők találomra helyezték el a már meglévő, beosztott táblákat.

A hotelhez érve felhívtam a Feri figyelmét, hogy állítólag innen tök jól lehet látni a vulkánt. Másnap konstatáltuk, hogy igen, valóban az Arenál közvetlen közelében kaptunk szállást.

"Good guys have good luck" a szálláshoz 40%-kal olcsóbban jutottunk a helyi bankkártyámnak köszönhetően. Azt hiszem ennél jobb helyet nem is találhattunk volna. Az árban a reggeli is benne volt, a termál vizes medencék mellett rendes medencék is voltak, 3 nagyobb csúzda, egy pillangó- és békafarm, krokodilok, teknősök, madarak és canopy is. A krokodilos helynél volt két olyan krokodil, ami nyitott szájjal napozott (vagy vadászott, ez nem derült ki), amiről azt hittük első ránézésre, hogy nem is igazi. Hogy Feri szavaival éljek: ennek, még a szája is ki van száradva! Nagy volt a meglepetés, amikor becsukta a száját, és alrébb ment.

Nagyon jól éreztük magunkat, mert pont jutott elegendő idő mindenre, sokat kirándultunk, és pihentünk is.


A hétvégéről bővebben majd a következő bejegyzésekben. Egyenlőre elégedjetek meg ezzel a békás képpel.





1 comment:

  1. Feri!!!!!!

    nagggggggggyon várjuk a beszámolót!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete