2011/06/05

Leánybúcsú



A leánybúcsú itt egy kicsit másképp zajlik, mint otthon. Ez a verziója inkább egy teadélutánhoz hasonlít, mint egy tombolós estére.

A vendéglistán közel 100 ember neve szerepelt, ebből kb 70 nő volt jelen beleértve a szűk családot (anyuci, lánytestvérek, unokatesók, nagynéni, sogórnők, anyós, nagymama stb) illetve barátnők és kolléganők.

Az összejövetel egy rövid imával kezdődött, amit mindenki megkapott kinyomtatva is egy kísérőajándékkal. Az áldás után átvette a szót a "műsorvezető". Jobbnál jobb ötletekkel vette rá a jelenlevőket arra, hogy bekapcsolódjanak a szervezett játékokba. Volt tánci-tánci, kareoke, filmzene felismerés és egyéb játékos feladatok. A viccesebb mutatványok közé tartozozz például ez a gyakorlat, ahol egy alig félreérthető csipőmozdulat utánzásával kellett beletalálni a felkötött labdával a palánkba.


A vége felé betoppant a vőlegény is, nem egyedül jött, hanem egy 7 tagú zenészcsoporttal. Az esküvő előtti egyik jellemző motívuma a szerenád, és hát ennek meg kell adni a módját. Mi sem lehet nagyobb büszkeség az ifjú pár számára, mint a család apraja-nagyja jelenléte e fontos pillanatban.

Izelítésképpen:




Kicsit lassabb:



Ettünk, ittunk és jót mulattunk.

Egy kedves és megható üzenettel zártuk az estét. Minden asztal készített egy-egy kedves képeslapot az ifjú pár számára, amit könnyes szemekkel vettek át. A miénk így nézett ki:


3 comments:

  1. mi volt az üzenet?:) - és ki a boldog menyasszony?:) hol fértetek el ennyien???? a zene nagyon tetszik!:)

    ReplyDelete
  2. Jókívánságokkal volt teli a lap. A menyasszony a felső képen lévő, felső sorban álló lány a jobb oldalon fekete-fehér ruhában. Az Inbio parkban voltunk (arról már volt egy-két bejegyzés régen) és ott egy nagy termet béreltek ki erre az alkalomra.

    ReplyDelete