2011/05/13

Újabb földrengés...

Ezúttal Santiago de Puriscaltól 6 km-re, a föld felszínétől 65 km mélyen, 5.9 erősségű. Ez már bizony San José belseje, ami azért meglepő mert általában a földrengés központja soha nem erre van, illetve a másik furcsa egybeesés az volt, hogy ekkor esett az eső. Ami azért meglepő mert a helyiek szerint soha nem esik az eső, amikor földrengés van. De hát péntek 13-án mit várhat az ember?

Pont a szomszéd házban voltam az Ilsénél amikor éreztük az első rengést. Nem volt túl erős, de azért elindultunk kifelé. Ekkor elkezdett jobban remegni és kimentünk a kertbe, ahonnan hallani lehetett a szoba ablaküvegének a rezgését is. Kint egyátalán nem olyan félelmetes, mint bent a szobában, mert nincs viszonyítási alapod. Ez olyan mint a tériszony, ha nem nézel le a mélybe akkor nem olyan félelmetes a magasban lenni.

Az egész meglepően rövid ideig tartott, Ilse erősen belemarkolt a karomba, de én nem ijedtem meg annyira. Legrosszabb esetben is csak egy mangó vághatott volna fejbe. Azóta a hírekben csak erről beszélnek. Eddig egy halálos áldozatról tudnak biztosan. Itt egész délután ment a telefonálgatás, hogy mindenki jól van-e, már amennyire ICE engedélyezte a vonalak elérhetőségét. Ha esetleg hozzátok is eljutott volna a hír, akkor nem izgulni, minden rendben van. Előreláthatólag utórezgésre nem számítanak...


2 comments:

  1. húúúúúúúúúúúúúúúúú, ez kemény lehetett...:((( - azért vicces, hogy Ilset te nyugtatgattad...

    ReplyDelete
  2. Remelem,csak 20 ev mulva lesz a kovetkezo!

    ReplyDelete